Blog

Regelmatig schrijven Sietske Biesmeijer en Peter ten Buuren op dit blog alles over TEAM ontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap. Zij schrijven over actuele onderwerpen uit de praktijk, geven tips en delen inzichten. Vaak kun je er direct al mee aan de slag!

Verbeter de samenwerking in je team

Hoe eerder je een probleem signaleert en oorzaken en oplossingen bespreekt, hoe meer plezier je zult hebben van het team waarin je werkt of dat je aanstuurt. Hoe duidelijker je bent in de samenwerking, hoe beter de opbrengst!

Lees verder

Hoe hoog scoor jij als effectieve leider?

Als leidinggevende doe je flink je best en toch ben je niet helemaal tevreden over de resultaten van je team. Misschien baal je wel, omdat je maar niet weet hoe je dit kunt veranderen. Waar ligt het aan dat de teamresultaten achterblijven?

Lees verder

Feel good

Iedereen is op zoek naar manieren om je goed te voelen. Maar wat betekent dat nou? Jezelf goed voelen komt meestal voort uit een combinatie van goed naar jezelf luisteren, rekening houden met je omgeving en vervolgens tot actie over gaan.

Lees verder

Feedback geven

Ook zonder dat je het beseft, word je eigen gedrag in veel situaties gestuurd door het gedrag van anderen. Als iemand boos kijkt en je moet die persoon om een gunst vragen, dan zul je dat op een andere manier doen dan in het geval dat die ander blij kijkt.

Lees verder

Ongelukkig op je werk

Weet je dat bijna een kwart van de medewerkers ongelukkig op zijn werk zit? Misschien niet echt leuk nieuws om te lezen. Maar ik ga je ook tips geven hoor, voor als jij niet lekker werkt óf als je een team hebt waarvan het werkgeluk ook wel wat opgekrikt kan worden.

Lees verder

Meer doen in minder tijd

Iedereen is verschillend. Terwijl de ene persoon ‘s ochtends barst van de energie, heeft de ander eerst een uurtje nodig om ‘op stoom’ te komen. Ieder heeft namelijk zijn eigen natuurlijke ritme. Maar we werken vaker tegen dat ritme in dan ermee… en dát kan anders.

Lees verder

Hoe formeer je een goed team?

Zet je een groep mensen bij elkaar, dan wordt het niet automatisch een team. Of maak je van je professionele medewerkers een projectgroep, dan wil dat niet zeggen dat ze automatisch goed gaan samenwerken.

Lees verder

Wat als je het gevoel hebt geen zelfvertrouwen te hebben

Je hebt het nodig om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten, die toffe baan te scoren of om je team naar de top te coachen. Maar wat als je dat niet hebt, of anders gezegd, wat als je het gevoel hebt geen zelfvertrouwen te hebben…

Lees verder

15 tips om wel lekker te starten na je vakantie

Tegenwoordig is de vakantieperiode bijna van juni – september. Maar de grootste groep gaat toch wel rond de schoolvakanties er op uit. Of in ieder geval is er een werk ‘break’. Super lekker natuurlijk, maar daarna starten…

Lees verder

Practice What You Preach

Al jarenlang krijgen we van onze klanten te horen dat wij veel meer toevoegen dan alleen nieuw gedrag of inzichten. Dankzij onze trajecten kregen zij ook veel meer zelfvertrouwen en leerden ze van zichzelf houden.

Lees verder

Wij helpen hele grote bedrijven, MKB maar ook kleine organisaties

Leiderschap of leidinggeven?

Ontdek jouw persoonlijk leiderschap in ons eBook “Leiderschap of leidinggeven”. We nemen je mee in vier stappen hoe jij als leidinggevende trouw kunt zijn aan jezelf en jouw kracht kunt gebruiken om anderen leiding te geven. Wanneer jij in beweging komt, volgt de rest vanzelf.