Wanneer wordt willen kunnen?

Misschien ken je ze wel: een club of vereniging met de naam Wilskracht, of iets wat daar op lijkt. Een naam die aangeeft dat succes behalen afhankelijk is van je eigen willen. Ondertussen weet je uit eigen ervaring ook wel dat alleen het wíllen niet genoeg is om het ook te kúnnen. Blijkbaar is daar toch meer voor nodig. Maar wat dan? En wat kun je daarmee in je werk?

Laat ik één van mijn eigen ervaringen delen.

Jaren geleden nam ik deel aan een zweethut. Ik had er nooit van gehoord en jij misschien ook niet. Het is een oude traditie, waarbij je met elkaar in een donkere hut zit en jezelf fysiek en mentaal laat reinigen door hitte en stoom. Een sauna, zul je denken, maar het is veel meer en dieper dan dat. Voor mij was het ook spannend maar de prettige, natuurlijke manier waarop zo’n zweethut-ceremonie plaatsvindt sprak mij meteen erg aan. Het leek me leuk om me bij een team aan te sluiten maar daar praatte ik met niemand over. Waarom? Geen idee. Maar ik deed het niet, totdat ik jaren later van een goede vriend hoorde dat hij bezig was met zweethutten in Enschede. ‘Dat lijkt mij ook wel wat’, zei ik tegen hem. De eerste stap.

Kansen benutten

Maar nog steeds ondernam ik niets, tot diezelfde vriend mij een jaar later vroeg of ik lid wilde worden want er kwamen plaatsen vrij. En zo draai ik inmiddels regelmatig mee in het zweethut team Enschede en zou ik willen dat ik dat jaren geleden al had gedaan.

Wat leert deze ervaring ons?  Mijn willen wordt pas kunnen als ik het ook uitspreek naar mensen in mijn omgeving en vervolgens de kansen benut die op mijn weg komen. Zo simpel, maar zo essentieel.

Ik wens je veel succes!

Tips

  1. Heb jij ook wensen? Spreek ze uit en wie weet wat er gebeurt.
  2. Daag je team uit en bespreek regelmatig ieders wensen. Veel mensen zullen er even aan moeten wennen dat ze hun wensen mógen uitspreken. De ervaring leert dat ze er vervolgens lol in krijgen en ook meer betrokken collega’s worden

 

Meer informatie over zweethutten
klik op zweethut Enschede

 

Wist je dat…

  • er bij PeopleCoaching ook individuele zweethut ceremonies zijn te boeken
  • een individuele ceremonie je veel inzicht kan geven

Peter ten Buuren (52) heeft een samengesteld gezin met 4 kids, runt met eega Sietske een Organisatie Adviesbureau en werkt liever niet fulltime. Daarnaast is Peter coach bij een Landelijke aanbieder, voorzitter van de Raad van Toezicht van St. Assortimens en van St. Lean 2.0.

Tips en inspiratie voor efficienter werken en meer geluk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ze als eerste in je mailbox!

Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief. Je ontvangt een e-mail waarmee jij je aanvraag kunt bevestigen.

Tips en inspiratie voor efficienter werken en meer geluk?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ze als eerste in je mailbox!

Bedankt voor je inschrijving op onze nieuwsbrief. Je ontvangt een e-mail waarmee jij je aanvraag kunt bevestigen.